Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Informatie over regio

Canarische Eilanden

canarische eilandenDe Canarische Eilanden zijn een eilandengroep in de Atlantische Oceaan en bestaat uit zeven eilanden. Deze eilandengroep is een zeer populaire vakantiebestemming. Ieder jaar weer kiezen vele vakantiegangers voor een zonnige vakantie op één van de eilanden. De zon schijnt gemiddeld 200 dagen per jaar op de Canarische eilanden. Men kan hier terecht voor een heerlijke strandvakantie vol zon, zee en strand maar ook cultuur- en natuurliefhebbers zijn op de eilanden zeker op hun plek. Daarnaast is ook het nachtleven op de eilanden bruisend, de uitgaansliefhebber zal zich hier ook niet vervelen.

Geografie, natuur en klimaat

De Canarische Eilanden hebben hun ligging in de Atlantische Oceaan ten westen van de Westelijke Sahara en Marokko. De eilanden behoren tot Spanje maar liggen een stuk dichter bij Afrika. Tot de Canarische eilanden behoren de zeven eilanden: Fuerteventura, El Hierro, Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife, La Palma en La Gomera. Het zijn vulkanische eilanden, de slapende vulkaan op Tenerife is het hoogste punt van heel Spanje. De natuur op de eilanden is bijzonder met prachtige bloemen en planten. Er is een grote verscheidenheid aan begroeiing en landschap als gevolg van het uitstekende klimaat. De eilanden zijn dan ook zeer geliefd onder natuurliefhebbers. Men treft er woestijnachtige gebieden, bossen en duinen, valleien en bergen en stranden met kristalhelder water. Er zijn vele natuurgebieden en nationale parken op de eilanden te vinden. Er heerst een subtropisch en Middellandse Zeeklimaat op de eilanden. Het klimaat is stabiel en zeer mild. De zomers zijn er warm, de winters mild. Ieder seizoen kan men op de eilanden terecht, deze worden niet voor niets de eilanden van de eeuwige lente genoemd.

Cultuur en bezienswaardigheden

Op de Canarische Eilanden ziet men veel terug van de diepgewortelde tradities welke de bevolking graag in stand houdt. Denk aan de kunstnijverheid zoals keramiek, houtsnijwerk en borduurwerk. Ook het Carnaval speelt op de eilanden een grote rol met spectaculaire kleding en heerlijke muziek. Het eten op de eilanden is heerlijk. Er worden vis-, vlees- en groente gerechten geserveerd. Bij een heerlijk gerecht hoort natuurlijk ook een heerlijke Spaanse wijn. Ook heeft ieder eiland zo zijn eigen bezienswaardigheden. Zo treft men overal pittoreske dorpjes maar ook prachtige historische steden met vele bezienswaardigheden zoals Las Palmas op Gran Canaria. Ook zijn er veel nationale parken op de eilanden zoals het Parque Nacional de Timanfaya op Lanzarote en Parque Nacional del Teide op Tenerife. Het biosfeerreservaat Los Tilos op La Palma is ook zeer bijzonder.

Stranden en activiteiten

Strandliefhebbers kunnen zeker hun hart ophalen op de Canarische eilanden. Ieder eiland beschikt over de meest prachtige stranden waar men heerlijk kan ontspannen en genieten van de zon en de zee. Men vindt er rustige stranden op afgelegen plekken of juist toeristische en grote, druk bezochte stranden. Naast ontspannen is het strand ook de juiste plek voor watersport. Op ieder eiland worden diverse watersporten aangeboden voor de liefhebber. Ga surfen, zeilen, duiken of neem gewoon een heerlijke duik in het heldere water. Ook kunnen er op de eilanden prachtige wandelingen worden gemaakt en vaak is het ook mogelijk om er fietstochten te maken. Ieder eiland heeft zijn eigen prachtige plekken en overal worden leuke excursies aangeboden.

Vakanties in Canarische Eilanden

Abora Interclub By Lopesan

Spanje / Canarische Eilanden

Vertrekdatum: 16-12-2019
Reisduur: 8 dagen
tui

Prijs: v.a. € 663,-

stars Bekijk Reis
Accommodatie ook beschikbaar bij: corendon

Tabaiba Princess

Spanje / Canarische Eilanden

Vertrekdatum: 16-12-2019
Reisduur: 8 dagen
tui

Prijs: v.a. € 717,-

stars Bekijk Reis
Accommodatie ook beschikbaar bij: prijsvrij suntip