De Spaanse wijnen

De Spaanse wijnen

Spanje staat onder andere bekend doordat Spanje de meeste hectare wijnbouw heeft. Echter staat Spanje qua productie niet op nummer 1, Frankrijk en Italië zijn namelijk de nummers 1 en 2, Spanje zelf staat op 3. Dit komt door de droogte die in het land heerst, hierdoor kan er in minder tijd dan andere landen wijn geproduceerd wordt. Ondanks de droogte heeft Spanje voor in totaal meer dan één miljoen hectare beplant met druiven die bedoelt zijn voor wijn. Bij wijnproeverijbox Spanje kun je eenvoudig verschillende soorten Spaanse wijn kopen in een box, door de combinatie van de verschillende wijnen leer je meerdere soorten Spaanse wijn kennen. Dit is lekker voor thuis maar is handig om mee te nemen, zo kun je eenvoudig de box meenemen met de verschillende wijnen erin.

 

Bekende Spaanse wijnen

Spanje staat dus bekend om de hoeveelheid wijn die er geproduceerd wordt en het aantal hectare land er beschikbaar is voor het produceren van wijn. In Spanje wordt voornamelijk rode en witte wijn verbouwd, de naam voor de mousserende wijn is Cava. De prijzen van Spaanse wijnen verschillen heel erg, zo kun je namelijk al wijn halen voor een paar euro maar zijn er ook Spaanse wijnen die qua prijzen tot wel in de honderden euro’s kunnen lopen. Dit heeft allemaal te maken met op welke manier de wijn geproduceerd is. Spaanse wijnen zijn er dus in allerlei verschillende smaken maar ook in allerlei verschillende prijs categorieën.

 

Hoe ontstaat wijn eigenlijk

Wijn wordt geproduceerd uit druiven. Door de verschillende soorten druiven en de verschillende manieren van het laten rijpen, gisten en weken van druiven krijg je verschillende smaken. Daarnaast heeft de smaak van het wijn ook te maken met de verschillende klimaten die er in verschillende landen heersen. Wijn kun je rijpen op verschillende manieren zo kun je wijn bewaren in rvs vaten maar ook in houten vaten of op fles. Hierdoor verschilt de smaak van de verschillende soorten wijnen ook al erg snel. De vaten of flessen waarin het wijn gerijpt wordt geven namelijk allemaal een andere smaak met de wijn mee. Daarnaast zit er ook een verschil in smaak door het aantal dagen dat de wijn in de vaten of flessen heeft gezeten. Er zijn dus veel dezelfde soorten druiven die alleen anders smaken door de manier waarop het wijn gerijpt wordt. Voor het proeven van verschillende soorten wijn kun je terecht bij wijnproeverijbox.

All inclusive vakanties

Abora Catarina By Lopesan

Spanje / Gran Canaria

Vertrekdatum: 01-07-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 613,-

stars Bekijk Reis

Labranda Aloe Club Resort

Spanje / Fuerteventura

Vertrekdatum: 02-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 630,-

stars Bekijk Reis

Lopesan Abora Interclub Atla

Spanje / Gran Canaria

Vertrekdatum: 28-08-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 547,-

stars Bekijk Reis

Sbh Costa Calma Beach Resort

Spanje / Fuerteventura

Vertrekdatum: 24-11-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 752,-

stars Bekijk Reis

Maspalomas Oasis Club

Spanje / Gran Canaria

Vertrekdatum: 02-10-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 479,-

stars Bekijk Reis