Spanje allinclusive

Overwinteren in spanje

Deel artikel

Alleen maar ‘zomer’: overwinteren in Spanje

Een aantrekkelijk klimaat, prachtige omgevingen en diverse activiteiten? Deze drie aspecten vind je terug in Spanje. En wil je meer dan één seizoen aangenaam weer? Dan zit je goed in Spanje!

 

Populaire Spaanse overwinter gebieden

Voornamelijk door de onregelmatige landschappen vind je in Spanje verschillende klimaten terug. Uiteraard wil je overwinteren in dat gebied waar de winters het meest aangenaam zijn en waar je nog enigszins zomer terugvindt in de eigenlijke winter. Wij hebben de populairste gebieden/streken geselecteerd voor de potentiële Spaanse overwinteraars.

 

  • Catalaanse kust, Balearen en de Valenciaanse gemeenschap – Een mediterraan klimaat met milde winters. Buien vallen geconcentreerd waardoor ze jaarlijks maar op een aantal dagen voor komen.

 

In deze gebieden (uitgezonderd de Balearen) zijn de stierengevechten erg bekend. Valencia is de grootste stad in deze streek. Deze stad biedt veel cultuur en kunst, maar is door haar ligging aan zee ook ideaal voor waterliefhebbers. De Balearen worden gevormd door Ibiza, Mallorca en Menorca, de drie grootste en belangrijkste eilanden . Menorca wordt wel het ‘bloemeneiland’ genoemd vanwege haar prachtige kleurrijke omgevingen. Ibiza biedt een meer bruisend leven maar heeft tevens een rustige kant waar je kunt ontspannen. Mallorca heeft vooral een prachtige hoofdstad: Palma de Mallorca. Deze stad is ideaal voor de cultuurliefhebbers.

 

  • Alicante, Almería en Murcia- Tevens een mediterraan klimaat met daardoor ook weer milde winters. Deze drie Zuidoostelijke steden vormen de droogste plaatsen van Europa, waardoor het klimaat bijna woestijnachtig te noemen is.

 

De staat Alicante heeft veel authentieke gebouwen in de wijk ‘El Barrio’ in de oude binnenstad. Almería biedt erg veel: deze stad ligt aan de Costa del Almeria. Bekend zijn de grotwoningen in La Chanca, een van de wijken. Nog een stad in deze streek is Murcia. Het bruisende hart van deze stad ligt in de straat La Trapeneria. Hier vind je de bars, cafés, ijssalons e.d.

 

  • Málaga en Granada (kust) – Prima streek voor extreem zachte winters. Een gemiddelde temperatuur van 20 graden op jaarbasis door het subtropische klimaat.

 

Bijna iedereen is wel bekend met Pablo Picasso. Deze schilder is geboren in Málaga. Deze stad staat verder bekend om haar kathedraal ‘La Manquita’ en ‘La Alcazaba’, een militair fort. Tevens ligt het aan zee. Granada is een stad vlakbij de kust. In de stad zijn veel historische monumenten, een van de bekendste is ‘Alhambra’, ook wel het rode paleis. Dit is een van de bekendste bezienswaardigheden van Spanje.

 

  • Córdoba en Sevilla – Milde winters met bijna geen neerslag.Een goede optie wanneer je houdt van een subtropisch, haast woestijnachtig klimaat.

Cordoba is een hele warme stad, een van de warmste van Europa. Het wordt er soms wel 35 graden. Olijfolie, sherry en wijn zijn typische streekproducten. Mezquita is een prachtige moskee in Cordoba, die als voorbeeld geldt van de Spaanse moslimarchitectuur.

 

  • Canarische eilanden – Populair onder de vakantiegangers, maar ook onder de overwinteraars. Het gehele jaar door een subtropisch klimaat en daarom zomerse temperaturen. Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria, is ooit uitgeroepen tot de stad met ’s werelds beste klimaat.

 

De Canarische eilanden bestaan uit zeven grote eilanden. De populairste onder de Nederlanders zijn Gran Canaria, Tenerife en Fuerteventura. Gran Canaria beschikt over een groot historisch centrum, namelijk Las Palmas. Hier vind je veel theaters en musea. Ook zijn de gezellige pleinen met terrasjes zeker trekpleisters. Tenerife heeft veel schilderachtige dorpen met kerken, parken en pleinen. Ook Fuerteventura biedt historische gebouwen, lange stranden (Corralejo) en natuurparken. Daarnaast is Fuerteventura erg geliefd onder de watersport liefhebbers.

 

Tips en weetjes

Wanneer je gaat overwinteren in Spanje moet je naast het kiezen van het gebied waar je wilt verblijven ook rekening houden met het volgende:

 

  • Verzekeringen – Ga na welke Nederlandse verzekeringen blijven gelden in Spanje en welke verzekeringen je extra af moet sluiten. Denk bijvoorbeeld aan een reisverzekering en annuleringsverzekering. Een doorlopende reisverzekering kan ook voordelig zijn, aangezien je een vrij lange tijd in het buitenland verblijft.
  • Uitkeringen – Uitkeringen als de WW, WAO, AKW en ANW kunnen worden meegenomen naar het buitenland. Bij sommige uitkeringen geldt er een maximale termijn dat je de uitkering mag behouden in het buitenland. Onderzoek goed welke consequenties overwinteren heeft voor je financiële situatie.
  • Thuisblijvers – Laat voor de thuisblijvers informatie achter. Denk aan je bestemming, belangrijke telefoonnummers e.d.
  • Huisdieren – Het is mogelijk je huisdier(en) mee te laten overwinteren. Je hebt dan  wel een EU-paspoort nodig voor je huisdier.
  • Accommodatie – Een woonresort, appartement of hotel? Voor het overwinteren, dus een tijdelijk verblijf in Spanje, kun je kiezen uit verschillende accommodaties. Interessant en noodzakelijk om je hier goed in te verdiepen.

 

Gerelateerd nieuws

Goed verzekerd op reis

Met een all-inclusive reis kunt u echt genieten van de Spaanse zon. Om werkelijk onbezorgd in het zwembad te dobberen is ook een goede reisverzekering