Andalusië

andalusie strandAndalusië is een veelzijdige regio die de vakantieganger veel te bieden heeft. Er bevinden zich hoge bergen, pittoreske dorpjes, historische gebouwen en bezienswaardigheden en natuurlijk schitterende zandstranden. De stranden van Marbella en Malaga zijn de mooiste van heel Andalusië en ook zeer populair onder zowel toeristen als de lokale bevolking. Cultuursnuiven kan onder andere in Sevilla of Córdoba. In Andalusië zijn zowel in zomer als in de winter de temperaturen zeer aangenaam, het is dan ook het hele jaar door een fantastische vakantiebestemming.

Geografie, natuur en klimaat

Andalusië is een gebied in het zuiden van Spanje, in het oosten grenst Andalusië aan de Middellandse Zee. Ten noorden van deze streek liggen de gebieden Castilla La Mancha, Extremadura en Murcia. Andalusië grenst in het westen aan Portugal. Het is de grootste regio van Spanje en bestaat in totaal uit 8 provincies. Het landschap van Andalusië is veelzijdig, men treft er heuvels, drie bergketens en prachtige stranden. De Sierra Nevada is een bekende bergketen in dit gebied, een deel is opgenomen in het Nationaal Park Sierra Nevada. Er groeien lange bomen en veel struikgewas in het gebied. Ook ziet men hier veel olijfbomen. In Andalusië heerst een mediterraan klimaat met droge en warme zomers en zachte winters. Aan de Atlantische Oceaan is het wat koeler vanwege de wind uit het noorden. Vanuit het zuiden waait en wat warmere wind vanuit Afrika.

Cultuur en bezienswaardigheden

andalusie watervalDe cultuurliefhebber zal zich zeker niet vervelen in Andalusië. Het is onder meer het centrum van het stierenvechten. In Ronda treft men de Plaza de Toros, dit is een in 1784 gebouwde arena en de oudste die op dit moment nog in Spanje wordt gebruikt. Ook kan men kiezen voor de Rutas de Andalucia Taurina, deze route is gerecht op het stierenvechten. Voor wie niet houdt van stierenvechten is er nog een andere belangrijke traditie, de Flamenco. Jerez de la Frontera wordt de hoofdstad van deze dans en muzieksoort. Hier kunnen lessen worden genomen maar de dans bewonderen in een bar of club kan natuurlijk ook. Sevilla is de hoofdstad van Andalusië. In deze stad treft men een groot historisch centrum met vele bezienswaardigheden. Zo kan men de toren Giralda bezichtigen of een bezoek brengen aan het paleis Alcázar. Granada is ook een belangrijke stad, bezoek hier het paleis Alhambra. De oudste stad van Europa en Cadiz, deze stad is ook zeker de moeite waard. In Andalusië ligt ook de Engelse enclave Gibraltar. Hier waant men zich in Engeland, er worden Engelse producten verkocht en er rijden Engelse dubbeldekkers rond.

Stranden en activiteiten

De kustlijn van Andalusië beschikt over een aantal prachtige stranden. De Costa de la Luz is hiervan de bekendste en deze strekt zich uit van de straat van Gibraltar tot aan de Portugese grens. De Costa del Sol ligt in het zuidoosten, hier kan men goed terecht voor een vakantie met het gezin. Bolonia Beach is met het witte zand en helder water één van de mooiste stranden in het gebied. Ideaal voor kleine kinderen is het strand van Playa del Cristo, deze ligt in een beschutte baai. Op deze stranden kan men heerlijk ontspannen en genieten van de zon maar ook is het mogelijk om diverse watersporten uit te oefenen. Het gebied leent zich ook uitstekend voor prachtige wandelingen. Uitgaansliefhebbers kunnen terecht in onder andere de clubs in Sevilla of Málaga. Winkelen is mogelijk in de grotere steden van het gebied.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.