Menorca

menorcaMenorca is een geweldig vakantie eiland voor de zon, zee en strand liefhebber. De stranden op het eiland zijn schitterend en zeer kindvriendelijk. Ook is het eiland nog niet zo toeristisch als de andere eilanden die tot de Balearen behoren. Wel heeft het de vakantieganger genoeg te bieden. Cultuurliefhebbers kunnen terecht in de hoofdstad van het eiland voor historische gebouwen maar ook winkelen kan hier goed. Het authentieke Menorcaanse leven ontdekt men in de sfeervolle dorpjes op het eiland. Ook is Menorca het eiland van de natuur met vele rotsen, grotten, heuvels en het rode landschap in het noorden van het eiland.

Geografie

Menorca ligt in de Middellandse Zee en behoort tot de Balearen. De Balearen is een eilandengroep welke tot Spanje behoort. Menorca ligt ten oosten van het Spaanse vasteland. Het is het één na grootste eiland van de Balearen en daarnaast ook het meest noordelijke en oostelijke eiland. Mahón is de hoofdstad van Menorca, deze stad ligt aan de grootste natuurlijke haven van de Middellandse Zee. Het eiland kent een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. In de maanden juli en augustus is het hier het warmst. Gemiddeld schijnt de zon er zo’n 315 dagen per jaar. Ook het zeewater is aangenaam warm, de temperatuur van dit water ligt in de winter op zo’n 14 graden en loopt in de zomer op tot wel 25 graden. Vanwege de noordwestelijke koude wind die waait, de tramontana, wordt Menorca een winderig eiland genoemd. Vooral in het vroege najaar waait deze wind.

Natuur & bezienswaardigheden

Menorca heeft de bijnaam Isla verde y azul, dit betekent het groene en blauwe eiland. Het eiland dankt deze naam aan het feit dat het tot een biosfeer-reservaat is benoemd. Op het eiland liggen in totaal 19 beschermde natuurgebieden welke 40% van de oppervlakte beslaan. Menorca wordt gekenmerkt door een heuvelachtig landschap met wilde begroeiing. In het noorden treft men vele heuvels en het rode landschap en in het zuiden de kloofdalen. Het westen van het eiland beschikt over indrukwekkende geisers en een grottenstelsel. Het eiland heeft veel stranden. De meeste stranden bestaan uit fijn zand en zijn uitgestrekt en rustig. De stranden lopen geleidelijk af in zee en zijn vaak geschikt voor kleine kinderen. Op Menorca valt verder genoeg te zien en te beleven. Vanaf de hoogste berg, de Monte Toro, heeft men een fantastisch uitzicht over het eiland. Bezoek de grot Coya Polida en bezichtig de druipsteenformatie, deze grote is alleen via het water toegankelijk. De Coya d’es Coloms is een ondergronds monument en ook zeker de moeite waard. Het sfeervolle dorpje Binibeca wordt gekenmerkt door witte huisjes en vele steegjes. Bezoek het paleis Palau Dalort in Ciudadela of de mooie Plaza de Borne.

Een eiland vol rust en activiteiten

menorca havenMenorca is een relatief rustig eiland met weinig toerisme. Tijdens een vakantie op dit eiland kan men heerlijk tot rust komen en genieten van de prachtige omgeving, de stranden en de zon. Vakantiegangers hoeven op dit eiland echter niet stil te zitten. Voor wie wil valt er genoeg te doen en te beleven. Aan het strand kunnen diverse watersporten worden uitgeoefend, het eiland is dan ook zeer populair onder de watersporters. Ook zijn er diverse golf- en tennisbanen op Menorca te vinden. Voor de uitgaansliefhebber kent het eiland diverse clubs maar ook leuke bars en restaurants. Winkelen kan in de wat grotere steden van het eiland zoals in de hoofdstad Mahón.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.