Lanzarote

lanzarote vakantieHet vulkaaneiland Lanzarote is het meest oostelijk gelegen eiland van de Canarische archipel. Het eiland wordt gekenmerkt door vele overblijfselen van vulkanische uitbarstingen, de typische witte laagbouw en de mooiste stranden. Het eiland trekt jaarlijks vele toeristen vanwege de prachtige stranden, het mooie landschap en perfecte klimaat. Bekende badplaatsen op het eiland zijn Playa Blanca, Costa Teguise en Puerto del Carmen welke zich aan de zuidkust van het eiland bevinden.Een vakantie naar is goed te doen. Er zijn veel vliegmaatschappijen die goedkope vluchten aanbieden.

Geografie, natuur en klimaat

Lanzarote behoort tot de Canarische Eilanden en is het meest oostelijk gelegen eiland. De Canarische eilanden behoren tot Spanje en Lanzarote ligt voor de kust van Marokko. Ook de kleine eilandjes Alegranza, La Graciosa en Montana Clara behoren tot Lanzarote. De hoofdstad van het eiland is Arrecife, hier woont de helft van de bevolking. Lanzarote is een vulkanisch eiland bedekt met lava. De bodem houdt erg weinig water vast en daarom is het er niet erg groen, landbouw is hier niet mogelijk. Het eiland heeft veel weg van een maanlandschap vanwege de vele vulkanische uitbarstingen. Het eiland is niet zo bergachtig als bijvoorbeeld Tenerife. Op het eiland heerst een subtropisch klimaat. Het hele jaar zijn de temperaturen zeer aangenaam. In de zomer komen er heel wat hete dagen voor op het eiland, de temperatuur ligt in de zomer op gemiddeld 30 graden. In de winter is de gemiddelde temperatuur op het eiland zo’n 20 graden. Het voelt echter niet te warm aan op Lanzarote dankzij de wind die uit het noorden komt. Vanwege de wind is het eiland ook zeer populair onder windsurfers.

Bezienswaardigheden

Op Lanzarote zijn voldoende leuke bezienswaardigheden te bezoeken. Zo is er het nationale park Timanfaya waar men het impressionante landschap kan bewonderen welke is ontstaan door de laatste vulkanische uitbarstingen. Breng ook een bezoek aan Teguise, door voormalige hoofdstad van Lanzarote. Hier kan men diverse oude huizen bezichtigen en op zondag vindt er een markt plaats. Verder kan men terecht bij de lavatunnels van Jameos del Agua en de cactustuin nabij Gautiza. De plaats Mirador del Rio bevindt zich op een clif, vanuit hier heeft men een prachtig uitzicht op het naburige eiland La Graciosa en de zoutpannen van El Rio.

Activiteiten

lanzarote bergTijdens een vakantie op Lanzarote is er genoeg te doen, zo kan men onder andere kiezen voor diverse excursies. Bezoek bijvoorbeeld het pittoreske dorpje El Golfo, dit schilderachtige dorp is zeker de moeite waard. Ook Haria is leuk om te bezoeken, dit dorp staat bekend om zijn vele palmbomen. Verder kan men het eiland verkennen vanaf het water, kies voor een geweldige boottocht langs de kust van Lanzarote. Actieve vakantieganger hoeven zeker niet stil te zitten op dit eiland. Er bestaat de mogelijkheid om te wandelen of fietsen en ook zijn er diverse watersportmogelijkheden. Voor het uitgaansleven kan men terecht in Puerto del Carmen waar men genoeg bars, cafeetjes en restaurants vindt. Winkelen doet men in de hoofdstad van het eiland, Arrecife.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.