La Palma

la palmaHet eiland La Palma behoort tot de Canarische Eilanden en is het meest groene en eigenaardige eiland van de zeven. Het eiland heeft dan ook niet voor niets de bijnaam La Isla Bonita, wat het mooie eiland betekent. Men treft er vele watervallen, groene dalen maar ook hoge bergen. De dorpjes op het eiland zijn sfeervol en voor historie en bezienswaardigheden kan men terecht in de hoofdstad van La Palma. Hier bevinden zich ook vele bars, terrassen en restaurants. De gitzwarte lavastranden van La Palma zijn ook zeker bijzonder.

Geografie en klimaat

La Palma behoort tot de Canarische eilanden en ligt in de Atlantische Oceaan. Het eiland ligt voor de Afrikaanse westkust en ten westen van Tenerife. De hoofdstad van het eiland is Santa Cruz de la Palma. La Palma ligt van de Canarische Eilanden het verst van Afrika verwijderd, er valt hierdoor gemiddeld meer neerslag op het eiland dan op de andere eilanden. Mede dankzij deze regen is La Palma ook het meest groene eiland van de hele groep. Op La Palma heerst een subtropisch klimaat. Het weer is er vrij stabiel. Het is droog van juni tot oktober, de temperaturen wisselen dan tussen de 22 en 28 graden. In de maanden november tot maart is het er tussen de 19 en 23 graden, in deze periode kan er ook regen vallen.

Natuur en cultuur

La Palma dankt zijn bijnaam van het ‘mooie eiland’ aan de groene uitstraling van het eiland, er is enorm veel begroeiing. Er groeien op het eiland vele soorten bomen, gewassen en bloemen. Het landschap wordt gedomineerd door grote bergen en de zwarte zandstranden. Op het eiland bevinden zich vele tabaks- en bananenplantages. Ook treft men er vele amandelbomen. De lokale gerechten bevatten veel van deze vruchten. Door de lokale bevolking van het eiland worden tradities in stand gehouden, de bevolking is daarnaast ook zeer gastvrij. Op La Palma houdt men ook erg van carnaval, het eiland is erg Caraïbisch en Zuid-Amerikaans georiënteerd. In de hoofdstad van het eiland kan men terecht voor historische bezienswaardigheden zoals de prachtige kerk El Salvador.

Excursies en activiteiten

Op La Palma is het mogelijk om verschillende excursies te maken. Breng een bezoek aan Los Llanos de Ardiane. Deze prachtige historische stad ligt op 325 meter boven de zeespiegel. Hier kan men onder andere de kerk Los Remedios bezichtigen welke in de zestiende eeuw is gebouwd. Ook het plaatsje Puntagorda is zeker leuk om te bezoeken. Watersporters kunnen op La Palma zeker terecht, ook kan men hier goed zwemmen en duiken. Ook voor wandelaars is het eiland geweldig, maak wandelingen door de prachtige natuur en rust uit in de gezellige dorpjes van het eiland. Uitgaan is ook mogelijk. In Los Llanos de Aridane zit een discotheek en in Santa Cruz de Palma bevinden zich diverse cafés en bars. De winkelliefhebber moet ook in Los Llanos en Santa Cruz zijn, hier bevinden zich verschillende winkels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.