Costa Dorada

Costa Dorada strandDe Costa Dorada is onder strand- en uitgaansliefhebbers een zeer geliefde vakantiestreek. Men kan hier terecht voor een heerlijke vakantie vol zon, zee en strand. De uitgaansliefhebber kan terecht in het populaire Salou waar zich talloze discotheken bevinden. Voor een vakantie met kinderen is deze streek ook zeer geschikt, bezoek één van de vele avonturenparken die zich hier bevinden. Cultuurliefhebbers zijn hier ook zeker op hun plek. Ontdek het centrum van Cambrils en geniet van de oude poortbogen. Diverse historische bezienswaardigheden treft men in Tarragona. De kuststreek wordt ook wel de Goudkust genoemd en staat bekend om de aangename temperaturen, rustige en brede zandstranden en de gezellige dorpen en steden.

Geografie, klimaat en natuur

De Costa Dorada is een lange kuststreek gelegen aan de noordkust van Spanje in het zuiden van Catalonië. De streek ligt ten zuiden van Barcelona, Valencia grenst in het noorden. Het gebied ligt aan de Middellandse Zee. In de streek liggen bekende badplaatsen waaronder Ampolla, Cambrils en Salou. Aan de Costa Dorada heerst een mediterraan klimaat. De zomers zijn er warm en droog en de winters mild. In de winter kan er wel wat neerslag vallen. In de periode juni tot en met augustus is de zonzekerheid zeer hoog. In de winter is het er iets koeler dan aan de Costa Blanca, deze kuststreek ligt wat zuidelijker. De natuur in het gebied is veelzijdig. Men komt hier dichtbeboste gebieden, bergweiden en rotsformaties tegen. In het achterland liggen diverse natuurparken en worden rijst en wijn op plantages verbouwd.

Cultuur en bezienswaardigheden

Ook op cultureel gebied heeft de Costa Dorada genoeg te bieden. In de stad Tarragona treft men tal van Romeinse overblijfselen. De stad was in de Romeinse tijd na Rome de belangrijkste stad en een zeer belangrijke haven. Reus is de geboortestad van Gaudi die bekend staat om de Sagrada Familia kerk in Barcelona. In deze stad zijn een theater en archeologisch museum gevestigd. Ook kan men kiezen voor een dagtocht vanuit de Costa Dorada richting Barcelona. In de Costa Dorada kan men ook genieten van diverse lekkernijen. Het Catalaans brood is echt iets van deze streek, dit stokbrood is ingewreven met tomaat. Ook kan men in deze streek genieten van heerlijke tapas, vis- en vleesgerechten en echte Spaanse rode of witte wijn of andere Spaanse drankjes.

Stranden en activiteiten

Costa Dorada hotelDe Costa Dorada beschikt over de meest schitterende stranden. Salou beschikt over meerdere stranden die kindvriendelijk zijn. De avonturiers kunnen terecht bij de rots inhammen van Cap-Salou. Hier bevinden zich ook een aantal baaien. Een gezellig strand dat wordt onderbroken door een haventje treft men in Cambrils. Voor een rustig strand moet men zijn in La Pineda. Aan de Costa Dorada kunnen mooie fietstochten worden gemaakt, fietsen worden overal verhuurd. Het achterland ontdekken kan per Jeep Safari. Watersporten is mogelijk op de stranden van de grotere badplaatsen. Ook liggen er een aantal golfbanen in het gebied. In alle badplaatsen zijn diverse uitgaansgelegenheden. Barretjes, restaurants en terrasjes vindt men in Salou. Typische Spaanse eetgelegenheden zijn te vinden in Cambrils. Barcelona is een waar shopparadijs maar ook in Taragona kan men terecht voor leuke winkels en een overdekt winkelcentrum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.