Spanje allinclusive

Costa Brava

De Costa Brava is iedere zomer weer een zeer populaire vakantiebestemming. Deze kust staat bekend om zijn prachtige stranden, vele zonuren en gezellige vissersdorpjes. Ieder jaar trekken er weer vele vakantiegangers richting de bruisende badplaatsen aan deze kust om te genieten op de prachtige stranden. Het gebied kent een uitbundig uitgaansleven, gezellige restaurants maar ook een prachtige natuur. De Costa Brava is geschikt als vakantiebestemming voor jong en oud. Zowel natuur-, cultuur- en zonliefhebbers kunnen hier prima terecht. De badplaatsen Lloret de Mar en Blanes zijn uiterst geschikt voor een uitgaansvakantie. Voor rust kan men terecht in het pittoreske plaatsje Tossa de Mar. Bezoek tijdens een vakantie aan de Costa Brava ook de geweldige stad Barcelona.

Geografie en klimaat

De Costa Brava is een streek in het noordoosten van Spanje. De kusstreek grenst in het oosten aan de Middellandse Zee. Het hoogste punt van de Costa Brava bevindt zich op het schiereiland Cap de Creus. Bekende badplaatsen aan deze kust zijn onder andere Lloret de Mar, Roses, Blanes, l’Estartit, Tossa de Mar en Sant Antoni de Calonge. Aan de Costa Brava heerst een mediterraan klimaat. De zomers zijn er warm en de winters zijn er relatief zacht. Af en toe wordt deze kuststreek door de tramontana geteisterd. Dit is een koude en felle noordenwind die ijzige lucht aanvoert in de winter.

Natuur en bezienswaardigheden

De Costa Brava kent een veelzijdig landschap met rotspartijen, prachtige baaien en goudgele stranden. Het gebied bestaat uit heuvellandschap, grillige kustlijnen, moerasgebieden en beschermd natuurgebied. Aan de Costa Brava treft men stranden in allerlei soorten en maten. Men vindt er uitgestrekte stranden, drukke stranden maar ook kleine rotsachtige baaitjes. Het noorden van de Costa Brava is zeer geschikt om te duiken, de stranden bestaan hier voornamelijk uit rosten en zand en het water is helder. In het zuiden zijn er vooral lange goudgele stranden die men vindt bij de toeristische plaatsen. Ook kent de Costa Brava vele bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Bezoek Barcelona waar men de kathedraal La Sagrada Familia kan bezichtigen of het Parc Güell van Gaudi. In Sant Pere de Rodes kan men terecht voor het klooster en verschillende Botanische tuinen treft men in Calella de Palafrugell en Blanes.

Activiteiten en excursies

Aan de Costa Brava zal niemand zich vervelen. Maak leuke excursies naar andere badplaatsen vanuit de plek waar men zelf verblijft. Lloret de Mar is één van de meest populaire badplaatsen in het gebied en ook Blanes is er gezellig. Hier kan men onder andere terecht voor de botanische tuin. Langs de kust kunnen prachtige boottochten worden gemaakt. De golfliefhebber is hier ook zeker op zijn plek, in de omgeving zijn vele golfbanen aanwezig. Ook fietsen bestaat tot de mogelijkheden, vooral het noorden van het gebied leent zich hiervoor uitstekend. In het achterland is het mogelijk om de bergen per mountainbike te verkennen. Het strand leent zich voor diverse watersporten zoals surfen. Voor een avondje stappen kan men terecht in bijvoorbeeld Blanes of Lloret de Mar. Winkelen behoort ook zeker tot de mogelijkheden, in iedere badplaats treft men leuke kleding-, souvenirwinkels en meer.