Ibiza

ibizaIbiza staat bekend om het bruisende nachtleven. Denkt men aan Ibiza dan denkt men aan zon, zee, strand en feesten. Het eiland beschikt over wereldberoemde discotheken zoals Amnesia, Pacha en Space waar de beste dj’s ter wereld komen draaien, wat leuk is om een keer bij te wonen tijdens de veelzijdige vakantie op Ibiza. De witte stranden op Ibiza met het kristalheldere water zijn prachtig. Ook de natuur op het eiland is adembenemend. Wie de drukte zat is kan onder andere terecht in Cala Vadella waar men kan genieten van de zon, de rust en de natuur.

Geografie, natuur en klimaat

Het eiland Ibiza behoort tot de eilandengroep de Balearen. Deze eilandengroep maakt deel uit van Spanje en ligt in de Middellandse Zee. Ibiza ligt ten oosten van het vasteland van Spanje. Het eiland beschikt over veel natuurschoon met dennen- amandel-, pijn- en vijgenbomen. Het landschap is veelal heuvelachtig en de kustlijn is grillig met inhammen en prachtige zandstranden. Deze stranden zijn ook nog eens zeer kindvriendelijk. Ibiza kent een mediterraan klimaat, de zomers zijn er warm de winters mild. De meeste regen valt hier in de wintermaanden, de temperatuur komt er dan niet onder de 15 graden. In de zomer stijgen de temperaturen tot boven de 22 graden. Het gemiddeld aantal zonuren in de zomermaanden ligt rond de 11. Door de droge en warme zomers groeien er op het eiland vooral planten en bomen die tegen de warmte kunnen. Het eiland is vanwege de fijne temperaturen geschikt voor een heerlijke zonvakantie. Veel vakantiegangers gaan daarom ook all inclusive naar Ibiza. Ze genieten van de luxe en van de zon!

Bezienswaardigheden en activiteiten

Voor diverse bezienswaardigheden kan men terecht in Ibiza-stad dat ook wel Eivissa wordt genoemd. Deze plaats heeft een geweldige historische stadskern. Ook de oude stadskern van Dalt Villa is een bezoekje waard, deze staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Andere leuke plaatsen op het eiland zijn Santa Eluaria des Riu, Sant Josep de Talaia en Sant Antoni de Portmany. Het eiland kent vele prachtige zandstranden. De mooiste stranden van Ibiza-stad zijn Tamalanca, D’en Bossa en Figueretes. De badplaats San Antonio Abad is ook zeker leuk om te bezoeken. Het is een voormalig vissersdorp met vele stranden, terrasjes en clubs. Bezoek hier ook de onderaardse kapel van Santa Agnes. Maak een lange wandeling over de boulevard van Santa Eulalia del Rio en geniet van de prachtige omgeving. Ook in en rondom het strand is er genoeg te doen. Men kan onder andere surfen, zeilen, zwemmen en snorkelen.

Uitgaan en winkelen

Ibiza staat bij velen bekend als party eiland. Dit is al lange tijd zo, in de zestiger jaren ontdekte de flowerpower beweging Ibiza. Het eiland beschikt op dit moment over de meest trendy clubs waar het feest dag en nacht doorgaat. Populaire clubs zijn onder andere Pacha, Eden, Privilege en Amnesia. Wel moet men rekening houden met dure drankjes en hoge entreeprijzen van discotheken. Ook winkelen is goed mogelijk op Ibiza. Er zijn veel leuke winkels op het eiland maar vergeet ook zeker de (hippie)markten niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.