Spanje allinclusive

Hoe kies je de juiste vakantiebestemming in Spanje

Deel artikel

Weet jij al waar je vakantie aanstaande zomer naartoe gaat? Als het gaat om zonvakanties, maar ook avontuurlijke vakanties dan zijn er veel Nederlanders die voor Spanje kiezen. Dit diverse vakantieland is met name door het klimaat een gewilde plek. De laatste decennia zijn er veel bestemmingen opgedoken en het is dan ook lastig om de juiste plek te kiezen voor jouw vakantie. Wij helpen je een aantal vragen te stellen om de juiste plek te kiezen.

Met wie ga je op vakantie en wat voor soort vakantie wil je

Een van de doorslaggevende factoren is met wie je op vakantie gaat en wat jouw eigen verwachtingen zijn. Ga je met je partner op vakantie en verwacht je een rustige romantische tijd samen? Kies dan niet een van de bestemmingen waar groepen jongeren heen gaan om feest te vieren. Je kunt nog steeds naar Mallorca op vakantie, maar een badplaats al Cala d’Or is dan beter geschikt dan El Arenal of Magaluf.

Samen met je partner is het in Spanje ook een aanrSpanje Allinlcusiveader om enkele steden te bezoeken. De historie en de schitterende bezienswaardigheden maken diverse Spaanse steden plekken die je eens gezien moet hebben. Denk aan steden zoals Sevilla, Valencia, Barcelona of Madrid. Niet alleen met je partner, maar ook wanneer je met het gezin op vakantie gaat dan zijn dit leuke vakanties. Lees je van tevoren goed in over alle informatie over verschillende steden en andere bestemmingen. Op basis hiervan bepaal je welke plek voor
jou het beste is. Op Europa-Vakanties.nl vind je uitgebreide informatie over Spanje.

Wil je een actievere vakantie? Wat veel wordt gedaan is een fietsvakantie door Andalusië. Andalusië is de provincie helemaal onderin Spanje. Er worden veel vakanties aangeboden door reisorganisaties waarbij je erheen vliegt en ter plekke een fiets krijgt om op reis te gaan. Accommodaties zitten er vaak bij inbegrepen dus je zult wel op schema moeten blijven fietsen. Een groot voordeel aan het feit dat alles voor je is geregeld is dat je weet waar je moet zijn en er daarnaast vanuit kunt gaan dat je op de mooiste plekken komt. Lees eerst de recensies van andere bezoekers voordat je een vakantie boekt, zodat je zeker weet dat je waarde krijgt voor je geld. Wanneer je door Andalusië heen gaat is het een aanrader om de steden Sevilla en Málaga mee te pakken.

De Costa Brava is overigens ook een mooie streek om heerlijk rond te trekken. De voornaamste reden waarom dit bij veel mensen hoog in het lijstje staat is vanwege de diversiteit. Je komt er schitterende badplaatsen tegen, zoals Lloret de Mar, Blanes, Malgrat de Mar en nog veel meer. Daarnaast breng je er een bezoek aan Barcelona en de schitterende landschappen natuurlijk niet te vergeten.

Met vrienden op vakantie

Ga je met een groep vrienden/vriendinnen op vakantie? Tijdens de welverdiende zomer losgaan is een bekend fenomeen in dit land. Met bestemmingen zoals Lloret de Mar, Blanes, Mallorca en natuurlijk Ibiza kun je hier de hele zomer volop feestvieren. Mallorca staat bij de meeste vakantieganger bovenaan het lijstje. El Arenal is het Nederlandse gedeelte. Voor wie wel uit wil gaan, maar liever niet onder de Nederlanders verblijft is Platja de Palma of Magaluf een aanrader. De badplaatsen zijn overigens niet ver bij elkaar verwijderd.

Liever eens het legendarische Ibiza beleven? Verblijf dan in Ibiza-Stad en Playa d’en Bossa. Ibiza-Stad kent geweldige clubs waar je met je vrienden de nachten van je leven meemaakt, maar Playa d’en Bossa kent ook schitterende plekken met strandbars waar je overdag losgaat met een heerlijke cocktail.

Is het winter en wil je de zon opzoeken? Dan kun je altijd nog een stukje verder vliegen naar de Canarische Eilanden waar je ook tijdens onze winters nog lekker geniet van het aangename klimaat. Beklim de vulkaan op Tenerife, rijd op een kameel in Maspalomas op Gran Canaria of relax op de adembenemende stranden.

Combineer je vakantie met een bezoek aan Portugal

Door de gunstige ligging met de grens aan Portugal is het ook mogelijk om je vakantie te combineren. Je pakt direct twee landen in een en helemaal wanneer je niet zeker van je zaak bent over het soort vakantie waar je naar op zoek bent dan is dit een goede optie.

Gerelateerd nieuws

Overwinteren in spanje

Alleen maar ‘zomer’: overwinteren in Spanje Een aantrekkelijk klimaat, prachtige omgevingen en diverse activiteiten? Deze drie aspecten vind je terug in Spanje. En wil je

Goed verzekerd op reis

Met een all-inclusive reis kunt u echt genieten van de Spaanse zon. Om werkelijk onbezorgd in het zwembad te dobberen is ook een goede reisverzekering