Spanje allinclusive

Mallorca

Het eiland Mallorca heeft alles in zich voor een heerlijke zonvakantie. Deze vakantiebestemming ligt voor de kust van Spanje en wordt gekenmerkt door prachtige natuur, levendige plaatsen en zonnige witte zandstranden. Ieder jaar stroomt dit eiland weer vol met toeristen die komen genieten van de fantastische sfeer die hier heerst. Het eiland is uitermate geschikt voor een vakantie vol zon, zee en strand. Het bergachtige landschap in het binnenland leent zich uitstekend voor geweldige wandelingen. In de pittoreske dorpjes kan men genieten van een drankje op het terras en uitgaan kan in diverse badplaatsen op dit eiland. Omdat Mallorca een eiland is, is vliegen de snelste en ook de goedkoopste optie.

Geografie en klimaat

Het eiland Mallorca ligt in de Middellandse zee en is het grootste eiland van de Balearen. De Balearen is een eilandengroep welke tot Spanje behoort. Mallorca ligt ten oosten van het Spaanse vasteland en heeft twee bergachtige gebieden. Het hoogste punt op het eiland is de Puig Major met 1445 meter hoog. Op Mallorca heerst een mild mediterraan klimaat. De zomers zijn er warm en de winters zijn er mild. In de winter wordt het eiland door de lange bergketen beschermd tegen koude wind terwijl er zomers op het eiland voor verkoeling wordt gezorgd door frisse zeebriesjes. In de winters kan er af en toe sneeuw vallen en neerslag valt er in de maanden november, maar en april. De temperaturen kunnen in de zomer oplopen tot circa 33 graden. Veel Nederlanders boeken een all inclusive Mallorca vakantie. Het eiland heeft de beschikking over veel mooie en luxe hotels!

Natuur en bezienswaardigheden

Op Mallorca treft men een overwegend bergachtig landschap. In het noorden van het eiland vindt men vooral grote rotsformaties. De kust is rotsachtig en grillig met baaien en helder water. In het zuidelijke deel zijn de baaien met lange zandstranden te vinden. De meest bekende badplaatsen liggen dan ook in het zuiden van het eiland. Het strand van Playa de Mallorca is het middelpunt en ligt naast de hoofdstad Palma de Mallorca. Verder zijn er ook nog de badplaatsen Santa Ponsa, Palmanova, El Arenal, Playa de Palma, Can Pastilla en Magaluf. Alle badplaatsen beschikken over diverse winkel- en uitgaansgelegenheden. Voor diverse bezienswaardigheden kan men in Palma de Mallorca terecht. Deze hoofdstad beschikt over vele historische bezienswaardigheden. In de stad treft men een prachtige kathedraal welke uit het jaar 1306 stamt. Tegenover de kathedraal ligt een kasteel uit de 13e eeuw, het Paleis van Almudaina. Ook de grote jachthaven en het winkelgebied zijn zeker leuk te bezoeken.

Beleven en genieten

Op Mallorca kan men terecht voor een heerlijk ontspannen zonvakantie. Het eiland beschikt over prachtige geelwitte zandstranden waarvan vele ook kindvriendelijk zijn. De stranden van Cala Minor behoren tot de mooiste stranden van het eiland, hier kan men terecht voor zon- en zee plezier maar ook voor diverse historische bezienswaardigheden. Sportieve vakantiegangers kunnen goed terecht op het water. Er zijn op Mallorca diverse watersportmogelijkheden maar ook kan men goed fietsen of wandelen op het eiland. El Arenal staat bekend om zijn uitgaansleven, hier kan men terecht tot in de vroege uurtjes. De keuken op het eiland is overwegend Spaans met heerlijke tapas of visgerechten zoals Paella. Op het eiland worden in het hoogseizoen diverse festiviteiten georganiseerd. Beleef en geniet van het prachtige Mallorca tijdens een geweldige vakantie.