Catalonië

catalonieCatalonië is een veelzijdige vakantieregio met veel zon, prachtige zandstranden, een fantastisch uitgaansleven maar ook kunst en historie. Wil men genieten van een strandvakantie dan kan men terecht aan de Costa Brava in Rosas of het welbekende Lloret de Mar. De natuurliefhebber kan terecht in het noorden van Catalonië waar zich de Pyreneeën bevinden. Cultuurliefhebbers zijn hier ook zeker op hun plek, denk aan de culturele stad Barcelona met zijn vele kunstwerken en prachtige gebouwen.

Geografie, natuur en klimaat

Catalonië ligt in het noordwesten van Spanje. In het oosten grenst dit gebied dat uit vier provincies bestaat aan de Middellandse Zee. De kustlijn van Catalonië is wel 580 kilometer lang en bestaat uit verschillende Costa’s waaronder de Costa Brava. De natuur in het gebied is veelzijdig met prachtige stranden, mooie baaien en vele rotspartijen. In het noorden van Catalonië treft men de Pyreneeën. Ook zijn er vele nationale parken, bergmeertjes en bergrivieren waar men mooie wandelingen langs kan maken. De Pyreneeën zijn in de winter een populair gebied om te gaan wintersporten. De regio kent een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters.

Costa’s en cultuur

De kustlijn van Catalonië bestaat uit verschillende Costa’s. De meest bekende Costa in deze regio is wel de Costa Brava waar de bruisende badplaatsen Roses, Blanes en Lloret de Mar liggen. De kuststrook kent prachtige stranden met kristalhelder water en grote rotsen. Naast grote badplaatsen zijn er ook vele pittoreske dorpjes in de binnenlanden van de Costa Brava. Het zuidelijke deel van de Costa Brava is de Costa del Meresme. Hier zijn de stranden groter en hier ligt de bekende badplaats Calella. De aller breedste stranden vindt men aan de Costa Dorado met de badplaatsen Cambrils en Salou. Deze kuststrook beschikt over een rijke geschiedenis en een schitterend landschap. Ook de historische stad Tarragona ligt in deze Costa. Hier treft men vele Romeinse schatten, kloosters en het themapark Port Aventura. Barcelona is de hoofdstad van Catalonië. Deze prachtige stad wordt gekenmerkt door kunst en cultuur. Hier zijn beroemde kunstwerken van Gaudi te bezichtigen, denk aan Parc Guell en de Sagrada Familia. Daarnaast kan men in Barcelona terecht in het Pablo Picasso Museum, Camp Nou en de indrukwekkende kathedraal. In de avond moet men zeker een kijkje nemen op de boulevard la Rambla. Sluit de dag af met een drankje of heerlijke tapas op een terras. Ook Girona is een bekende stad in het gebied. Hier treft men overblijfselen van de muren welke vroeger dienden om de stad te beschermen.

Ontspanning en activiteiten

Tijdens een vakantie in Catalonië kan men heerlijk tot rust komen en ontspannen aan één van de prachtige stranden. Mooie stranden bevinden zich onder andere in Rosas waar zich ook een leuk oud centrum met haven en diverse winkeltjes bevindt. Voor actieve vakantiegangers is er in de regio ook genoeg te doen. Er kunnen diverse watersporten worden uitgeoefend maar ook is het mogelijk om wandelingen te maken, te fietsen, paardrijden of golfen. Uitgaan is mogelijk in de verschillende clubs in de badplaatsen of in Barcelona. Daarnaast leent Barcelona zich ook uitstekend om te winkelen. Hier vindt men uiteenlopende winkels en ook vele terrasjes om op uit te rusten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.