Spanje allinclusive

Fuerteventura

Fuerteventura is een geweldig vakantie eiland dat ieder jaar weer toeristen uit alle windstreken trekt. Het eiland is vooral een paradijs voor kite- en windsurfers. Er waait een vrijwel constante passaatwind en de stranden zijn lang, breed en lopen langzaam af in zee. Het klimaat is er heerlijk en het eiland kent diverse gezellige badplaatsen waar genoeg valt te doen.

Geografie, natuur en klimaat

Fuerteventura behoort tot de Canarische Eilanden en ligt in de Atlantische Oceaan. De Canarische eilanden behoren tot Spanje en Fuerteventura ligt op zo’n 100 km van de Afrikaanse noordwestkust. Het is het op één na grootste eiland van de Canarische eilanden. De voormalige hoofdstad van het eiland is Betancuria en ligt in het westen. Fuerteventura is van vulkanische oorsprong en hier en daar zijn er duinen gevormd door zand uit de Sahara. Het eiland is relatief vlak en het is er erg droog. Pico de la Zarza is met 807 meter het hoogste punt. Het eiland kent veel zand maar ook woeste en ongerepte natuur. Zo zijn er diverse beschermde plantsoorten op het eiland aanwezig en vele palmbomen. Er heerst een subtropisch klimaat op Fuerteventura. De zomers zijn warm en de winters zijn hier zacht vanwege de passaatwind.

Stranden en bezienswaardigheden

Fuerteventura staat bekend om de prachtige stranden en het heeft het meeste strand van de Canarische Eilanden. In totaal heeft het eiland ruim 150 stranden welke geschikt zijn om heerlijke te ontspannen maar ook kunnen er diverse sportieve activiteiten worden beoefend. In het zuidoosten liggen de kilometerslange en brede zandstranden, deze lopen geleidelijk af in de zee. In het zuiden bij het plaatsje Morro Jable treft men de Caribisch uitziende stranden. Ook zijn er diverse leuke bezienswaardigheden op het eiland te vinden. Bezoek Betancuria, de voormalige hoofdstand van Fuerteventura in het westen van het eiland. Deze plaats is een ware toeristische trekpleister vanwege de vele bezienswaardigheden. Zo kan men een bezoek brengen aan de diverse handwerkmusea, de kerk uit 1691 of het pittoreske centrum. Aan de noordwest zijde van het eiland ligt het kleine vissersdorp El Cotillo. Deze plaats beschikt over een gezellige haven, verdedigingstoren en prachtige witte stranden. Het onbewoonde eiland Isla de Lobos ligt tussen Lanzarote en Fuerteventura en kan vanaf het eiland worden bereikt. Isla de Lobos geldt als natuurreservaat en is zeer populair onder wandelaars.

Sport en ontspanning

Fuerteventura is zeer populair onder kite- en windsurfers mede dankzij de vrijwel constante passaatwind die op het eiland waait. Daarnaast kent het eiland vele prachtige stranden. Ook andere watersporten zoals zeilen of duiken kunnen hier worden beoefend. Het eiland is daarnaast ook zeer geliefd onder wandelaars, maak prachtige duin- of vulkaanwandelingen. Fuerteventura kent nog geen echt massatoerisme, kom hier heerlijk tot rust en ontspan op de prachtige stranden die het eiland kent. In de wat grotere plaatsen vindt men leuke bars en restaurants en winkelen is mogelijk in Puerto del Rosario.