Gran Canaria

gran canaria vakantieGran Canaria is een geweldig eiland dat behoort tot één van de meest populaire vakantiebestemmingen van heel Europa. Het eiland beschikt over een prachtige natuur, gouden stranden, veel zon en schitterende bezienswaardigheden. Zonliefhebbers kunnen goed terecht op één van de vele zandstranden in Playa Maspalomas of Playa del Inglés. De hoofdstad van Gran Canaria is Las Palmas, hier treft men vele gezellige terrassen, bars, winkels en bezienswaardigheden. Het binnenland van Gran Canaria is ook zeker de moeite waard, maak een wandeling door de bergen en geniet van een schitterend uitzicht.

Geografie en klimaat

Gran Canaria is een eiland dat behoort tot de Canarische Eilanden. De Canarische Eilanden zijn een eilandengroep gelegen in de Atlantische Oceaan welke tot Spanje behoren. Gran Canaria ligt op 200 kilometer afstand van de noordwestkust van Afrika. In het midden van het eiland bevindt zich het hoogste punt. De westkust van Gran Canariua bestaat uit steile rotswanden, in het oosten treft men brede stranden, in het zuiden zandduinen en in het noorden van het eiland treft men vele dennenbossen en bananenplantages. Op het eiland heerst een subtropisch klimaat met veel zon. Het zuiden van het eiland is zonniger en droger dan het noorden van het eiland. De gemiddelde temperatuur is 22 graden en van het zeewater tussen de 19 en 24 graden.

Natuur en Cultuur

Gran Canaria heeft verschillende soorten landschappen welke het te danken heeft aan de vulkanische oorsprong van het eiland. Op het eiland treft men zowel woestijn als rotsen, kliffen, vulkanen, akkers, valleien, lavavelden en zandstranden. Het noorden van het eiland is een stuk groener dan het zuiden van het eiland vanwege het berglandschap dat zich hier bevindt. Het zuiden is veelal kaal en droog. In het binnenland treft men stuwmeren en bergen. Het zuiden kent prachtige zandstranden die geschikt zijn voor een heerlijke strandvakantie.
Op het eiland is men erg Caraïbisch en Zuid-Amerikaans georiënteerd. Het accent van de bewoners van het eiland komt veel overeen met het Cubaans. Op Gran Canaria treft men prachtig handwerk en heerlijke muziek. De keuken van Gran Canaria is eenvoudig met typische vleesgerechten of juist tapas, kleine gerechten. Ook kent het eiland vele heerlijke visspecialiteiten en lekkere toetjes. Tijdens een maaltijd geniet men natuurlijk van een heerlijke witte of rode Spaanse wijn.

Bezienswaardigheden en activiteiten

gran canariaDe bezienswaardigheden op het eiland bestaan vooral uit indrukwekkende grotten en kloven, vulkanische bergen en leuke dorpjes. Bezoek de sfeervolle stad Teror met de vele adellijke gebouwen en witte huizen. Het romantische dorpje Tejeda ligt in het binnenland van Gran Canaria, ligt dicht bij een kloof en wordt door imposante bergen omringd. Playa del Inglés is een populaire badplaats op het eiland met uitgestrekte duinen en een lang zandstrand. De hoofdstad van Las Palmas is ook zeker een bezoekje waard. Ook hier treft men populaire stranden en er is een gezellige en drukke haven. Sportliefhebbers kunnen ook zeker goed terecht op Gran Canaria. Men kan hier verschillende watersporten uitoefenen waaronder duiken, surfen, zeilen en zwemmen. De natuurliefhebber kan zowel aan de kust als in het binnenland prachtige wandelingen maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.