Spanje allinclusive

Tenerife

Het eiland Tenerife is zeer populair onder vele vakantiegangers. Hoe kan het ook anders, dit eiland beschikt over alle ingrediënten voor een geweldige vakantie. Het landschap is er veelzijdig, de stranden zijn schitterend en de plaatsen zijn gezellig. Op Tenerife heersen het hele jaar heerlijke temperaturen, de zon schijnt hier vrijwel altijd. Het eiland is geschikt voor een heerlijke zonvakantie maar ook natuurliefhebbers kunnen hier goed terecht. Maak prachtige wandeltochten door de groene valleien en hoge bergen, sluit de dag af met een heerlijk drankje op het terras in één van de gezellige badplaatsen.

Geografie en klimaat

Tenerife is het grootste eiland dat behoort tot de Canarische eilanden. De Canarische eilanden liggen in de Atlantische Oceaan en behoren tot Spanje. Tenerife ligt op ongeveer 200 kilometer voor de kust van Marokko. De hoofdstad van het eiland is Santa Cruz de Tenerife, deze stad ligt in het noordoosten van het eiland. Het klimaat dat heerst op Tenerife is een subtropisch klimaat. De gemiddelde temperatuur in de zomer is er 23 graden en in de winter 20 graden. Ook de watertemperatuur is er altijd zeer aangenaam en de zon schijnt veel op het eiland.

Natuur en cultuur

Het eiland Tenerife heeft een vulkanische oorsprong. De El Teide is de grootste vulkaan op het eiland, deze vulkaan heeft een hoogte van wel 3718 meter. Het is de hoogste vulkaan van heel Spanje. Het landschap op het eiland is veelzijdig met indrukwekkende vulkanische landschappen, hoge bergen en groene valleien. Ook zijn er bossen en prachtige goudgele stranden die zeer geliefd zijn onder vele vakantiegangers. Tenerife staat bij velen ook bekend om zijn carnaval, dat veel weg heeft van het carnaval uit Brazilië met veel dans en muziek. Tijdens een vakantie op Tenerife moet men zeker ook proeven van de bananenlikeur ‘cobana’. Andere lokale specialiteiten zijn heerlijke vis- en vleesschotels, geitenkaas en vele heerlijke zoete toetjes. Tenerife is erg toeristisch, de meeste restaurants bieden daarom een speciale vakantiekaart aan. Ga op zoek naar authentieke Spaanse restaurants waar visgerechten of heerlijke tapas worden geserveerd. Bij een heerlijk diner hoort natuurlijk een echte Spaanse wijn.

Bezienswaardigheden en activiteiten

De meest bekende bezienswaardigheid van het eiland is wel de vulkaan El Teide. De vulkaan ligt in het nationaal park El Teide en is nog actief alhoewel deze al lang niet meer tot uitbarsting is gekomen. Bezoek ook de Cueva del Viento, een voorbeeld van de vele grotten die zijn ontstaan na uitbraak van de vulkaan Pico Viejo. Het Loro Parque is ook zeker leuk voor een dagje uit. Dit papegaaienpark is uitgegroeid tot een groot dierenpark. Diverse bezienswaardigheden kan men bezoeken in combinatie met een excursie. Ook worden er op het eiland bustours aangeboden die natuur en cultuur combineren. Sportieve vakantiegangers hoeven tijdens een vakantie op Tenerife ook zeker niet stil te zitten. Wandelaars kunnen het Orotava-dal of andere gedeeltes van het eiland verkennen. Windsurfers kunnen terecht bij de Playa Médano, één van de beste windsurfplekken. Uitgaan kan in Santa Cruz de Tenerife, de hoofdstad van het eiland. Hier treft men diverse bars en discotheken. Winkelen kan ook in de hoofdstad of in andere grotere plaatsen van het eiland.