Balearen

balearenSpanje is nog steeds één van de meest populaire vakantiebestemmingen, ook de Balearen trekken jaarlijks veel toeristen aan. Deze eilandengroep behoort tot Spanje en bestaat uit de vier grote eilanden Ibiza, Menorca, Mallorca en Formentera. Ook de kleinere eilanden Cabrera en Dragonera behoren tot de Balearen. Verder zijn er nog heel wat onbewoonde eilandjes die tot de eilandengroep behoren. Elk eiland heeft de vakantieganger weer iets anders te bieden. Men kan op de eilanden terecht voor een heerlijke zon, zee en strand vakantie maar ook voor het uitgaansleven, diverse watersportmogelijkheden of geweldige culturele bezienswaardigheden. De Balearen is een geweldige vakantiebestemming voor iedereen.

Geografie, natuur en klimaat

De Balearen liggen in de Middellandse Zee ten oosten van Spanje. Het vasteland van Spanje ligt op zo’n 180 km afstand. De eilanden Ibiza, Mallorca, Menorca, Formenterea, Dragonera, Cabrera en tal van onbewoonde eilandjes behoren tot deze eilandengroep. De natuur op de Balearen is schitterend met vele bloemen, planten, bomen en kruiden. Vooral in de lente is de vegetatie op de eilanden het mooist. Naast begroeiing zijn er op de eilanden ook verschillende grotten te vinden, op Mallorca zijn er zelfs meer dan achthonderd grotten. Op de Balearen treft men ook tal van stranden. Bij de grote badplaatsen op de eilanden zijn de stranden langgerekt en levendig, in afgelegen baaien vindt men kleine en onontdekte stranden. Er heerst een Middellands zeeklimaat op de Balearen met droge zomers en zachte en vochtige winters. De temperaturen schommelen in de zomer rond de dertig graden. In de winter is de temperatuur gemiddeld 14 graden. Menorca is in vergelijking met de andere eilanden het meest vochtige en koele eiland.

Cultuur en bezienswaardigheden

balearen strandDe eilanden van de Balearen zijn door de eeuwen bezet geweest door diverse culturen. De sporen hiervan zijn vandaag de dag nog op Mallorca en Ibiza terug te zien. Op deze eilanden treft men tal van historische gebouwen met elementen van de islamitische cultuur. Ook op Menorca zijn deze invloeden zichtbaar. In Ciutadella staan de oude straten vol met paleizen en prachtige binnenplaatsen. Naast indrukwekkende bouwwerken treft men op de eilanden ook vele pittoreske dorpjes, prachtige natuurgebieden en musea. Ook in de keuken zijn de invloeden van de verschillende culturen goed zichtbaar. Op de eilanden wordt veel rijst gegeten en gerechten worden op smaak gebracht met diverse specerijen uit Noord-Afrika. Verder kan men op de eilanden genieten van heerlijke Spaanse groente-, vlees en visgerechten. Geniet ook van de heerlijke Spaanse wijnen.

Sport en avontuur

Een vakantie op één van de eilanden die tot de Balearen behoren kan men luierend doorbrengen op de schitterende stranden. Een actieve vakantie op deze eilanden is echter ook mogelijk. Op elk eiland zijn er diverse mogelijkheden tot watersport, ga bijvoorbeeld zeilen, duiken of surfen. Middellandse Zee leent zich uitstekend voor prachtige zeiltochten. Jongeren vermaken zich uitstekend met een jetski op het water. Ook kan men een fiets of mountainbike huren en prachtige fietstochten maken. Ook zijn er op een aantal eilanden golfbanen te vinden. Op Ibiza en Mallorca kan men terecht voor een bruisend nachtleven met vele clubs, discotheken en bars.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.