Costa Del Sol

costa del sol 2De Costa del Sol ligt in het zuiden van Spanje en wordt ook de zonnekust genoemd. Deze kuststreek is vanwege het heerlijke klimaat, de prachtige stranden en mediterrane cultuur een ware trekpleister voor vele toeristen. Ieder jaar genieten weer vele vakantiegangers van een heerlijke vakantie aan deze kust. De kuststreek kent een prachtig binnenland, schilderachtige dorpjes en grote steden zoals Málaga, Sevilla en Granada. Ook treft men hier grote jachthavens, verschillende golfbanen, gezellige barretjes en restaurants.

Geografie en klimaat

De Costa del Sol beslaat de zuidkust van Spanje. Deze kuststreek strekt zich uit van Cadiz tot Almeria en ligt aan de Middellandse Zee. Bekende badplaatsen aan deze kust zijn Torremolinos, Malaga en Marbella. Het mediterrane klimaat dat aan de Costa del Sol heerst is het meest geschikt voor een heerlijke strandvakantie. De kust kent vele zonne-uren. De temperaturen liggen in de zomer op een gemiddelde van 30 graden en kunnen oplopen tot wel 40 graden. Vanwege het klimaat is het hier ook in de winter nog zeer aangenaam. Zowel in de zomer als in de winter kan men aan deze kust genieten van een geweldige vakantie.

Natuur en cultuur

De kustlijn van de Costa del Sol is lang en bestaat bijna helemaal uit zandstranden. In het achterland van deze kuststreek bevinden zich vele heuvels en bergen. De meest bekende berg is de Sierra Nevada. Verder het binnenland in komt men meer heuvels tegen en diverse prachtige natuurparken. Aan de kustlijn treft men diverse bijzonder culturele bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Voormalig vissersdorp Nerja is er daar één van. Het dorpje bestaat uit kronkelige straatjes en witte huisjes. Bezoek hier de boulevard en het grottencomplex met prehistorische schilderingen. Malaga staat bekend om haar prachtige stranden en vele uitgaansmogelijkheden maar ook de prachtige bezienswaardigheid het Moorse paleis Alcazaba is een echte toeristentrekker. In Granada treft men de Rode Burcht, het meest bezochte monument van Spanje. Ook op culinair gebied heeft deze streek veel te bieden. De tapas zijn heerlijk maar ook worden er overal heerlijke Spaanse groente-, vlees- of visgerechten aangeboden. Bij een Spaans gerecht hoort natuurlijk ook een glas witte of rode Spaanse wijn.

Een actieve zonvakantie

costa del solDe Costa del Sol is dé plek voor een heerlijke zonvakantie vanwege de fijne temperaturen, prachtige stranden en het heldere zeewater. Verder valt er in deze streek naast heerlijk ontspannen genoeg te doen en te beleven. Wandel over de boulevards en breng een bezoekje aan de lokale markt in de plaats waar men verblijft. Bezoek de historische badplaats Marbella of Malaga met de kathedraal en Moorse vesting. Voor de golfliefhebber zijn er in het gebied diverse golfmogelijkheden en ook watersporten kunnen worden uitgeoefend. In iedere badplaats treft men leuke bars, terrasjes en restaurants. In Malaga en Torremolinos kan men terecht voor een stapavond, hier treft men diverse clubs. Winkelen kan ook goed in Malaga, er zijn hier volop winkeltjes te vinden. Houd wel rekening met de siësta van 13.00 tot 16.00 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.