Costa Blanca

costa blancaDe Costa Blanca wordt ook wel de witte kust genoemd en is zeer populair onder de Nederlandse vakantieganger. Aan deze kuststreek treft men prachtige stranden en bruisende badplaatsen. Rondom Alicante en Benidorm liggen de beste stranden, de stranden van Benidorm worden zelfs de witste van Spanje genoemd. Alle stranden lopen langzaam af en zijn dus ideaal voor kinderen. Aan de kust is voor jong en oud genoeg te doen. Benidorm is de meest bekende badplaats aan de Costa Blanca. Hier treft men vele bars, restaurants en leuke winkeltjes. Voor de natuurliefhebbers zijn er aan deze kuststreek diverse natuurgebieden te vinden en de cultuurliefhebber kan terecht in de interessante steden en dorpen met hun rijke geschiedenis.

Geografie, natuur en klimaat

De Costa Blanca ligt in het zuidoosten van Spanje aan de Middellandse Zee. Deze kuststreek strekt zich uit van de kaap van Santa Pola in het zuiden tot aan Denia in het noorden. Belangrijke plaatsen in deze streek zijn onder meer Elche, Denia, Javea en natuurlijk de hoofdstad Alicante. De belangrijkste en meest bekende badplaats is Benidorm. De natuur in deze omgeving is prachtig met afwisselende landschapen en diverse bloemen, planten en bomen. Men treft er bossen, ravijnen en prachtige stranden met mooie baaien. Aan de Costa Blanca heerst een mild klimaat. De gemiddelde temperatuur over het hele jaar is 24 graden. Door het bergachtige achterland en de Middellandse zee wordt de temperatuur in dit gebied op natuurlijke wijze gereguleerd. De gemiddelde temperatuur ligt in de zomermaanden rond de 30 graden en in de wintermaanden rond de 16 graden.

Stranden en cultuur

De zandstranden aan de Costa Blanca zijn vrijwel altijd lang, breed en verzorgd. De mooiste stranden aan de Costa Blanca vindt men in Benidorm. De brede en schone zandstranden Poniente en Levante zijn hier zeker de moeite waard. Achter de stranden treft men diverse faciliteiten zoals ligbedden en parasols maar ook horecagelegenheden. Bij de meeste stranden loop de zeebodem geleidelijk af waardoor deze ook zeer geschikt zijn voor kinderen. Op verschillende stranden zijn ook speeltoestellen aanwezig. Voor liefhebbers van cultuur is de Costa Blanca ook zeer geschikt. Men treft er vele musea, historische bezienswaardigheden en een lange culturele jaaragenda. Zo worden er vele film-, muziek- en theaterfestivals georganiseerd in het gebied. De keuken van de Costa Blanca is zeer gevarieerd. De maaltijden in dit gebied bestaan altijd uit verse groenten, vlees, vis en fruit met een glas Spaanse wijn.

Ontspannen en activiteiten

Tijdens een vakantie aan de Costa Blanca kan men heerlijk ontspannen en tot rust komen op de prachtige stranden, in de natuur of juist in één van de gezellige steden of dorpen. Naast ontspanning valt er ook genoeg te zien en te beleven aan deze Costa. Bezoek de prachtige stad Alicante met zijn historische gebouwen zoals het kasteel van Santa Barabara. Ook een wandeling maken door het natuurpark Cabo de Gato is zeker aan te raden. De actieve vakantieganger heeft op de stranden aan de Costa verschillende watersportmogelijkheden. Ook golfers zijn er op hun plek, in de omgeving treft men vele golfbanen. Daarnaast kan men hier goed tennissen, wandelen, mountainbiken of fietsen. Uitgaan kan in Benidorm maar ook in de stad Alicante treft men diverse uitgaansmogelijkheden. De winkelliefhebber kan ook goed terecht in Alicante of Benidorm voor verschillende winkels met een groot aanbod.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.