Costa de la Luz

costa de la luzCosta de la Luz is een geweldige vakantiebestemming welke nog niet zoveel toerisme kent als bijvoorbeeld de Costa del Sol. De stranden aan deze kuststreek zijn prachtig en het toerisme is er minder hectisch dan aan andere Costa’s. Ook de omgeving is schitterend. De zonaanbidder kan hier terecht voor een heerlijk ontspannen vakantie maar ook de cultuurliefhebber is hier zeker op zijn plek. Breng een bezoek aan de steden Sevilla, Cadiz of Jerez de la Frontera die ieder beschikken over hun eigen bijzondere en historische bezienswaardigheden. Voor het echte Spaanse leven trekt men wat meer het binnenland in. Aan de kust liggen levendige badplaatsen waar men een heerlijk verblijf zal hebben.

Geografie, natuur en klimaat

De Costa de la Luz is het kustgebied dat ligt tussen Gibraltar en Portugal in het zuidwesten van Spanje. De Costa ligt aan de Atlantische Oceaan. Het landschap van deze kuststreek is prachtig met hoge bergen, heldere bergmeren en vele heuvels. In het gebied liggen diverse natuurgebieden waar men prachtige wandelingen kan maken. Overal in het gebied bevinden zich sinaasappelbomen en enorme zonnebloem- en olijfboomvelden. Aan de Costa de la Luz heerst een gematigd mediterraan klimaat, dit klimaat wordt beïnvloed door de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Weersextremen komen in het gebied niet voor. In de zomermaanden liggen de gemiddelde temperaturen hier net wat lager dan in de oostelijk gelegen delen van Spanje. De zomers zijn er warm en droog, de winters mild.

Stranden en ontspanning

Aan de Costa de la Luz treft men parelwitte stranden maar ook gewone zandstranden en kiezelstranden. Over het algemeen kan men met kinderen goed terecht aan de stranden, velen zijn kindvriendelijk en lopen geleidelijk af in zee. Het strand bij Chipiona loopt echter wel snel af en de stroming is hier vrij sterk, dit strand is dus minder geschikt voor kinderen. De stranden lenen zich uitstekend voor ontspannen middagen, men komt hier heerlijk tot rust. Ook kan men in alle rust genieten van de omgeving tijdens een prachtige wandeltocht of wanneer men bij komt op een terrasje. Aan deze Costa treft men tal van accommodaties die een ontspannen verblijf helemaal compleet maken.

Cultuur en activiteiten

Ook aan de Costa de la Luz valt genoeg te beleven en te ontdekken. Bezoek de dorpjes en steden in dit gebied voor verschillende bijzondere bezienswaardigheden. Het bedevaartsoord El Rocío is zeker de moeite waard. Dit rustige dorpje wordt met Pinksteren door vele gelovigen bezocht die hier samen liederen komen zingen voor de maag La Paloma Blanca. Ook kent het gebied prachtige natuurgebieden en natuurparken waar men kan wandelen. Bezoek bijvoorbeeld Coto de Doñana waar met uitsterven bedreigde diersoorten leven. Sportieve vakantiegangers kunnen er diverse watersporten uitoefenen waaronder zwemmen, zeilen en surfen. Ook bestaan er vele golfmogelijkheden voor de liefhebber. Uitgaan kan goed in El Puerto de Santa María en voor leuke terrassen en restaurants moet men in Novo Sancti Petri zijn. Voor een uitgebreide shopdag is Cádiz de beste optie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.