Spanje allinclusive

De beste zorgverzekering voor op vakantie

Deel artikel

Ben je van plan om binnenkort op vakantie te gaan? Dan doe je er goed aan om van te voren te weten wat er gebeurt als je ziek wordt of een ongeluk krijgt. Wat dekt je zorgverzekering wanneer je in het buitenland bent en waarop moet je letten?

Als er op vakantie iets gebeurt, ben je voor sommige kosten gewoon verzekerd via je basisverzekering. Je zorgverzekeraar vergoed namelijk alle kosten voor spoedeisende hulp. Hier vallen alle behandelingen onder die medisch noodzakelijk zijn en dus niet kunnen wachten tot je weer terug bent in Nederland. Dit geldt dus wanneer je een ongeluk krijgt of ineens heel erg ziek wordt. Hieronder vallen medisch noodzakelijke opnames, noodzakelijke geneesmiddelen, ambulancevervoer en behandeling van een arts of specialist.

Let op naar welk ziekenhuis je gaat

Het kan soms zijn dat je zorgverzekeraar kosten voor niet-spoedeisende zorg na toestemming wel vergoed. Dat doen ze op basis van de Nederlandse markttarieven. Er zijn wel voorwaarden aan de vergoeding van spoedeisende zorg in het buitenland. Zo geldt er een maximumtarief voor de behandeling en zorg in het buitenland, namelijk het tarief dat hier marktconform is. Dus wanneer jij in Zwitserland voor een duur privéziekenhuis kiest, kan je dat toch duur komen te staan. Goed om te weten is dat je eigen risico ook in het buitenland geldt en als een medicijn of je ziekenhuisopname duurder is dan in Nederland zul je het verschil bij moeten betalen.

Aanvullende verzekering?

Houd er rekening mee dat het vervoer per ambulance, taxi of vliegtuig naar Nederland (repatriëring) niet wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Ook het brengen of verzenden van medicijnen wordt niet vergoed, net als medische begeleiding tijdens het vervoer. Wanneer je alleen een basisverzekering hebt moet je dit dus zelf betalen. Gelukkig kun je een reisverzekering of aanvullende zorgverzekering afsluiten om deze kosten te dekken. Een aanvullende verzekering dekt ook de zorgkosten bovenop het Nederlandse tarief, ongevallendekking wanneer je invalide raakt, repatriëring en zorgkosten bij risicovolle sporten.

Voorkom een dubbele dekking

Als je een reisverzekering afsluit ben je ook nog verzekerd voor verlies van eigendommen, bagage en geld. Ook bij verlies van je paspoort kun je een beroep doen op je reisverzekering. Heb je een aanvullende verzekering en denk je erover een reisverzekering af te sluiten? Kijk dan goed naar je polissen, zodat je je niet dubbel verzekerd. Vaak dekt je aanvullende verzekering al voldoende.

Wat moet je doen als je een ongeluk krijgt of ziek wordt in het buitenland?

Bij een noodsituatie bel je altijd meteen 112 (dat werkt in alle Europese landen). Wanneer je spoedeisende hulp nodig hebt, maar het niet om een noodsituatie gaat, bel je de alarmcentrale van je zorgverzekeraar. Zij geven je dan verder advies.

Gerelateerd nieuws

Overwinteren in spanje

Alleen maar ‘zomer’: overwinteren in Spanje Een aantrekkelijk klimaat, prachtige omgevingen en diverse activiteiten? Deze drie aspecten vind je terug in Spanje. En wil je

Goed verzekerd op reis

Met een all-inclusive reis kunt u echt genieten van de Spaanse zon. Om werkelijk onbezorgd in het zwembad te dobberen is ook een goede reisverzekering