Spanje allinclusive

Last minute vakantie Barcelona boeken

Deel artikel

Genieten van een prachtige stedentrip, van strand tot cultuur en van prachtige bezienswaardigheden tot heerlijk eten. Barcelona is de perfecte stad voor een heerlijke stedentrip met vrienden, familie of je geliefde. In Barcelona kun je genieten van het warme water van de Middellandse zee om diverse watersporten te beoefenen maar ook kent het strand van Barcelona geweldige beachbars. Hier kun je overdag terecht om de Spaanse zonnestralen mee te pakken en snachts wordt de boulevard veranderd tot een geweldig uitgaansleven. Last minute Barcelona boeken? Lees hieronder waarom en geniet!

Barcelona is een prachtige stad met een zeer divers aanbod voor een vakantie. Het is raadzaam om fietsen te huren wanneer je Barcelona bezoekt voor enkele dagen, om zoveel mogelijk van deze Spaanse stad te zien. Daarbij is fietsen zeker goed mogelijk doordat er fietspaden zijn in de stad of wel een brede stoep, toegankelijk voor fietsers. Daarnaast heeft Barcelona ook enorm veel kunst en cultuur om van te genieten, o.a. door “ La Sagrada Família”  is Gaudí erg beroemd geworden.

Prachtige bezienswaardigheden in Barcelona

Antoni Gaudí heeft zijn laatste levensjaren gefocust op de bouw van “De kerk die nooit af komt” ook wel beter bekend als La Sagrada Família. De bouw van deze kerk is al vanaf 1882 begonnen en daardoor moeten de delen die al compleet zijn, weer gerenoveerd worden. De bouw van de kerk is vanaf de jaren 80 een stuk sneller gegaan, dankzij het verhogen van de entreeprijs kwam er extra geld dat geïnvesteerd is in de bouw. Het verwachtte jaar dat de kerk af moet zijn is afhankelijk van de hoeveelheid giften die bezoekers binnenbrengen. Naar verwachting zal La Sagrada Família in 2026 af zijn.

La Sagrada Família bestaat uit twaalf torens waarvan de grootste toren van de kerk Jezus Christus moet voorstellen en die zal een paar meter lager zijn dan de grote Montjuïc berg. Antoni Gaudí vond dat niks wat de mens gemaakt is groter kan zijn dan een schepping van god, hiermee bedoelde hij de stad Barcelona.

Park Güell

Wat begon als een opdracht van de rijke ondernemer Eusebi Güell om een tuinstad te bouwen is tegenwoordig een soort openluchtmuseum en één van de grootste toeristische trekpleister van Barcelona. Antoni Gaudí was een man die veel geïnspireerd werd door de natuur, in Park Güell komt zijn verbondenheid met de natuur terug. Het park bevat architectonische parels, lekkere geuren van bomen en planten en deze plek geeft een schitterend uitzicht over de stad vanuit het stadsdeel Gràcia. Park Güell is zeker een aanrader om te bezoeken tijdens een vakantie in Barcelona, de adembenemende kleuren van de mozaïeken en de geïntegreerde wandelpaden zijn zeker de moeite waard.

Gerelateerd nieuws

Overwinteren in spanje

Alleen maar ‘zomer’: overwinteren in Spanje Een aantrekkelijk klimaat, prachtige omgevingen en diverse activiteiten? Deze drie aspecten vind je terug in Spanje. En wil je

Goed verzekerd op reis

Met een all-inclusive reis kunt u echt genieten van de Spaanse zon. Om werkelijk onbezorgd in het zwembad te dobberen is ook een goede reisverzekering