Gran Canaria is één van de meest populaire vakantiebestemmingen voor zonaanbidders, maar Gran Canaria heeft veel meer te bieden dan alleen tropische temperaturen en ongerepte lange zandstranden. Gran Canaria heeft veel mooie culturele en natuur bezienswaardigheden. De meeste bezienswaardigheden liggen niet in de buurt van het toeristische gebied, maar een dag touren op eigen vervoer over het eiland is goed te doen en dan kan het eiland heel goed ontdekt worden. De populaire bezienswaardigheden zijn:

Roque Nublo

De Roque Nublo is een 60 meter hoge basaltmonoliet die boven op een berg gelegen is. De Roque Nublo is heel populair bij toeristen en het is er vaak heel erg druk. Vanaf dit punt op Gran Canaria kan bij helder en goed weer het buur eiland Tenerife gezien worden en de top van de Teide die gelegen is op Tenerife. Op dit hoge punt van Gran Canaria kan de temperatuur aanzienlijk lager zijn dan beneden aan het strand.

Cruz de Tejeda

Het dorpje Cruz de Tejeda is midden op het eiland gelegen en is een leuke plaats om even te stoppen. Er zijn veel restaurants en cafes gelegen tegenover de bezienswaardigheid van het dorp. De bezienswaardigheid waar het allemaal om gaat is een stenen kruis, maar veel toeristen komen hier voor een drankje of de kleine markt die er elke dag is. Kinderen kunnen hier tegen een vergoeding een rond rit maken op een ezel inclusief het maken van een foto.

Dedo de Dios

In het vissersdorpje Agaete waar ook de ferry vertrekt naar de buureilanden is de Dedo de Dios een bezienswaardigheid. Agaete is gelegen aan de andere kant van het eiland en het is een gezellig dorp. De Dedo de Dios is een rots in zee, maar helaas is deze afgebroken tijdens een storm. De dedo de Dios, is de vinger van god tijdens de storm is de bovenkant afgebroken en in zee terecht gekomen. In het plaatsje Agaete kan heerlijk gegeten worden bij een van de vele tapas restaurantjes.

Barranco de Guayadeque

Wanneer u met de auto vanaf de kust de kant op rijdt van Barranco de Guayadeque ziet u veel grotwoningen die nog steeds bewoond worden door mensen. De mensen zijn er erg vriendelijk en een kijkje nemen in een grotwoning is mogelijk. Er zit een kleine bar bij de grotwoningen en er heerst hier een oase van rust. Wanneer de weg gevolgt word tot aan het einde van deze kloof treft u een restaurant aan die volledig is uitgehouwen in de rotsen. Hier kan geluncht worden met typisch Canarische gerechten.

Puerto de Mogan

Het vissersdorp Puerto de Mogan is een gezellige en mooie plaats. Deze plaats wordt vooral bezocht op zaterdagen wanneer er een grote markt is op de kader van de haven. In het plaatsje direct gelegen aan de haven waar vissers hun vis verkopen op de veiling zijn prachtige huisjes aanwezig met mooie bruggetjes. Op zaterdag is dit minder duidelijk te zien, maar dan is het wel gezellig met alle marktkramen erbij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.