Lanzarote is het meest duurzame eiland van de Canarische eilanden, al sinds jaar en dag wordt er hier rekening gehouden met mens en milieu. Lanzarote is ook het leukste eiland qua bezienswaardigheden van alle eilanden en dat heeft ze te danken aan Cécar Manrique die het eiland op de kaart heeft gezet met zijn kunstwerken. De leuke bezienswaardigheden van Lanzarote treft u hier onder aan:

El Mirador del Rio

Op het meest noordelijke punt van Lanzarote heeft Cécar Manrique een uitkijkpunt gecreëerd door een gebouw uit te houwen in de rotsen en deze te voorzien van glas. Vanaf dit prachtige uitkijkpunt is het naast gelegen eiland La Graciosa te zien. Dit bouwwerk van Cécar Manrique is een bezienswaardigheid die niet overgeslagen mag worden. Het binnen gaan van El Mirador del Rio is niet gratis, er wordt een entree gevraagt.

Timanfaya National Park

De belangrijkste bezienswaardigheid van Lanzarote is Timanfaya National Park. Hier kan bekeken worden hoe Lanzarote aan haar maanlandschap komt na de vulkaanuitbarsting in het jaar 1730. De Timanfaya National Park wordt ook wel Montañas del Fuego genoemd of terwijl de vuurbergen.

La Cueva de los Verdes

Na de uitbarsting van de vulkaan la Corona is dit ondergrondse gangenstelsel tot stand gekomen. Het is zeer zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen. La Cueva de los Verdes betekend de groene grotten. Tegen betaling kan er door de gangenstelsel gelopen worden.

El Jardin de Cactus

Voor meer dan 10.000 cactussen is de cactustuin in het noord oosten van Lanzarote aangelegd. Het is heel indrukwekkend om zoveel cactussen bij elkaar te zien. De mooie aangelegde tuinen zijn een veel bezochte attractie op Lanzarote.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.