Bezienswaardigheden Mallorca

Mallorca is een prachtig eiland en heeft naast mooie zandstranden ook heel veel mooie bezienswaardigheden en heeft het een prachtige natuur. Mallorca is mede door de bezienswaardigehden en de prachtige natuur één van de eerste toeristische vakantiebestemmingen van Europa, ook de koning van Spanje heeft hier een zomerpaleis op het eiland. De populairste bezienswaardigeheden van Mallorca treft u hieronder aan:

De Kathedraal La Seu

De Kathedraal La Seu is de kathedraal van Palma de Mallorca en het is één van de mooiste kathedralen van Spanje. De Kathedraal La Seu is gebouwd zo ver bekend is door koning Jacobus I, hij gaf opdracht voor de bouw omdat hij bij onderweg naar het heroverde Mallorca in een hevige storm terecht kwam en hij toen de tijd heeft gezegd als hij veilig aan kwam op Mallorca hij ter ere van Maagd Maria een kerk zou laten bouwen. Met de bouw van de Kathedraal La Seu is begonnen in het jaar 1230 en 400 jaar later is de kerk voltooit. Tijdens een aardbeving in 1851 is een deel van de kathedraal ingestort, maar later weer volledig herstelt. Gaudi heeft begin 1900 het interieur wat aangepast met kroonluchters en een nooit afgemaakte doornenkroon boven het altaar.

Castell de Bellver

Niet ver van de hoofdstad Palma de Mallorca ligt op een heuvel het Castell de Bellver. Castell de Bellver is het enige ronde kasteel van de hele wereld. Koning Jacobus II gaf in het jaar 1300 opdracht voor de bouw van het gotische brucht en is ontworpen door Pere Salva. De brucht heeft 4 ronde torens en 1 toren is middels een loopbrug verbonden met het hoofdgebouw van de brucht. het kasteel heeft veel verschillende functies gehad sinds de afronding van de bouw. In eerste instantie was het een kasteel voor de koning van Mallorca, later heeft het nog gediend als gevangenis en tegenwoordig huisvest zich er een museum.

Andere bezienswaardigheden Mallorca

Mallorca heeft veel meer bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens een vakantie naar dit prachtige eiland. Er zijn veel mooie historische dorpjes gelegen op Mallorca en in het binnenland is het heerlijk rustig en kan er optimaal genoten worden van de prachtige natuur.

All inclusive vakanties

Azuline Marina Parc

Spanje / Menorca

Vertrekdatum: 28-08-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 541,-

stars Bekijk Reis

Maspalomas Dunas Resort

Spanje / Gran Canaria

Vertrekdatum: 24-01-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 754,-

stars Bekijk Reis

Sbh Maxorata Resort

Spanje / Fuerteventura

Vertrekdatum: 25-08-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 745,-

stars Bekijk Reis

Mll Palma Bay Club Resort

Spanje / Mallorca

Vertrekdatum: 01-07-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 335,-

stars Bekijk Reis

Turbo Club

Spanje / Gran Canaria

Vertrekdatum: 01-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 618,-

stars Bekijk Reis