Tenerife is een mooi eiland met veel bezienswaardigheden, helaas worden deze weinig bezocht omdat ze niet in het toeristische zuiden van het eiland zijn gelegen. Het eiland is aan de noordkant heel groen en heeft mooie landschappen midden op het eiland. Naast de vele bezienswaardigheden heeft Tenerife het grootste dierlijke waterpark van Europa namelijk het Loro Parc. Andere bezienswaardigheden op Tenerife zijn:

El Teide

De vulkanische berg El teide is het meest bezochte bezienswaardigheid van Tenerife. Naast de imposante berg is het maanlandschap om de berg heel indrukwekkend. Met een kabelbaan kan de top van El Teide bereikt worden, maar er moet rekening gehouden worden met lange wachttijden en dat de temperatuur boven op de top rond de nul graden is. Er gaan vanuit het zuiden diverse excursies naar de vulkanische berg, maar er kan ook op eigen gelegenheid afgereisd worden naar El Teide.

Icod de los Vinos

Icod de los Vinos is het wijndorp van Tenerife en dit dorpje heeft de oudste en grootste drakenbloedboom van het eiland. Het wijndorp heeft een hele vruchtbare grond waardoor wijnboeren hier zijn neer gestreken. Het centrum van dit dorp is prachtig en er is meer dan genoeg te doen en te zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.