Spanje allinclusive

Voordelen van een camper vakantie!

Deel artikel

De mogelijkheden van een camper

Een camper is tegenwoordig weer helemaal hip, mensen stippelen een route uit en huren een camper om te gaan roadtrippen. Dit gebeurt veel wanneer studenten klaar zijn met studeren en een periode er tussen uit willen gaan, bijvoorbeeld naar Amerika.  Vaak wordt er heel gemakkelijk gedacht over roadtrippen door studenten maar de ene roadtrip is een nachtmerrie en de ander is een droomreis. Een camper is hiervoor het geschikte vervoersmiddel omdat u daar met meerdere personen in kunt reizen en slapen, als extra slaapmogelijkheid kun u altijd nog een tent meenemen. Een camper kan ook perfect als vervoermiddel voor een wintersport, weekendje weg of andere vakanties worden gebruikt, zorg er wel altijd voor dat alles veilig vast staat tijdens het rijden.

 

Het ideale vervoersmiddel inclusief overnachting

Voor een camper kunnen andere regels gelden dan voor rijden in een auto. Zo kunt u meer tol moeten betalen omdat uw camper zwaar kan zijn. Met een camper kan u ook op een gemakkelijke manier worden opgelicht doordat de camper nog geen goedkeuring heeft gehad of door middel van een verkeerd kentekenbewijs. De camper is een ideaal vervoersmiddel om de vrijheid te hebben dat u diverse plaatsen kunt bezichtigen tijdens uw vakantie. Via diverse tools zijn er camperplaatsen geregistreerd waar u een mogelijke camperplaats kunt opzoeken om te overnachten. In Nederland mag u met een camper overnachten langs de openbare weg, mits u niet zodanig heeft uitgepakt om te kamperen. Informeer voor de zekerheid bij de lokale overheid over de regels in het desbetreffende gebeid. Het kamperen met een camper biedt allerlei luxe, grote hoge campers bieden extra veel comfort om in te verblijven. Om langer profijt te hebben van uw camper is er de mogelijkheid om zelf uw camper op te pimpen, zo kunt u diverse sfeerverlichting ophangen om beter zicht te hebben tijdens de verduisterende dagen in en rondom de camper.

 

Belangrijke eisen en regels voor het gebruiken van een camper

Alle voertuigen hebben bepaalde eisen, zo ook de camper. De maximale eismaten zijn als volgt: 2,55 meter breed, 4 meter hoog en 12 meter lang. In deze behoorlijk grote ruimte mag u maximaal het aantal personen vervoeren waarvoor een zitplaats is. Veiligheid staat altijd voorop en moet dus ook voor de campereigenaar de belangrijkste reden zijn om deze regel niet te overtreden. Elke persoon wat zich in de rijdende camper bevindt moet in de standaard aanwezige gordels kunnen vastmaken. Voor het besturen van een camper tot 3.500 kilo (inclusief laadvermogen) is het B-rijbewijs een vereiste, voor het gemak van de bestuurder blijven de meeste campers onder dit gewicht. Wordt het laadvermogen meer, dan heeft u een zwaardere camper nodig. Voor het besturen van de camper met een laadvermogen tussen de 3.500 en 7.500 kg is een C1 rijbewijs vereist. Is uw camper nog zwaarder dan is alleen een C rijbewijs geldig, dit is hetzelfde rijbewijs als voor vrachtauto’s.

Gerelateerd nieuws

Overwinteren in spanje

Alleen maar ‘zomer’: overwinteren in Spanje Een aantrekkelijk klimaat, prachtige omgevingen en diverse activiteiten? Deze drie aspecten vind je terug in Spanje. En wil je

Goed verzekerd op reis

Met een all-inclusive reis kunt u echt genieten van de Spaanse zon. Om werkelijk onbezorgd in het zwembad te dobberen is ook een goede reisverzekering